Pünkösdi Gulyás Party az M7 Stellplatzon Balatonnál

Üdvözlünk a Pünkösdi Gulyás Partyn!

Csatlakozz hozzánk 2024. május 18-án a Balatonnál!

Ünnepeljük együtt a tavaszt a Balaton partján, finom gulyással és színes programokkal! Ne felejtsd el, hogy a részvételhez előzetes parkolóhely-foglalás szükséges 2024. május 16-ig.

Gulyás Party Meghívó

Szeretettel várunk mindenkit a Gulyás Partyra, amely 2024. május 18-án, szombaton 18:00 órakor kerül megrendezésre a Balaton partján. Ez az esemény kiváló lehetőség arra, hogy barátokkal és családdal együtt töltsünk el egy felejthetetlen estét.

Részvételi Információk

Kérjük, hogy a részvételi szándékotokat legkésőbb 2024. május 16-ig jelezzétek a weboldalunkon keresztül. Egyszerű a jelentkezés: A megadott határidőig foglalj parkolót legalább május 18-ra az M7 Stellplatz Balatonkeresztúrra. Ha foglasz, tudjuk, hogy szereted a gulyást is. 😊 Ez segít nekünk a megfelelő mennyiségű étel elkészítésében, hogy mindenki jól érezhesse magát az eseményen.

Helyszín és Időpont

A Gulyás Party a festői szépségű Balaton közelében, könnyen megközelíthető helyszínen kerül megrendezésre. IDE kattintva a Google térkép mutatja, hol vagyunk, de ha Waze-t használd, oda is elég csak beadni, hogy: M7 Stellplatz Balatonkeresztúr. A bejárat megtalálását segítő rövid videót ITT találod. Gyertek és élvezzétek velünk ezt a különleges estét, amely garantáltan emlékezetes marad minden résztvevő számára.

Step 1

Foglalási Útmutató

A Gulyás Partyra való foglalás néhány egyszerű lépésben elvégezhető. Kövesd EZT útmutatást, hogy biztosítsd helyedet ezen a különleges eseményen!

Step 2

1. Lépés: Látogass el a Foglalási Oldalra

Nyisd meg a weboldalunk foglalási szekcióját, ahol minden szükséges információt megtalálsz a foglaláshoz.

Step 3

2. Lépés: Küldd el a Foglalásodat

Miután minden szükséges adatot megadtál, küldd el a foglalásodat a megadott határidő, 2024. május 16. előtt.

Step 4

3. Lépés: Add meg a Részvételi Információkat

Itt már nálunk a labda. Fogsz tőlünk egy e-mailt kapni, amelyben néhány kérdést felteszünk az elkészítendő étellel kapcsolatban. Ilyenre gondolunk pl.: Hány fő vesz részt a Gulyás Party-n? Van-e olyan aki nem eszik húst…

Hogyan találsz meg minket?

Stellplatzunk a Balaton különböző pontjairól kényelmesen megközelíthető. Egy új építésű területen helyezkedik el, a régi 7. sz. főút szomszédságában. Jelenleg az M7-es autópálya Balatonszntgyörgyi lejárója zárva van. Kérjük azokat, akik Budapest felől, az M7-esen érkeznek, a balatonfenyvesi (160-as) lejárónál hagyják el az autópályát, majd balra fordulva haladjanak Balatonkeresztúr felé. Balatonkeresztúron sztán a templomot elhagyva szinte a Pincekert étteremmel egymagasságban (165. km-szelvény) forduljatok rézsut balra a Petőfi Sándor utcába. Itt már látni fogjátok a Stllplatzot.  Bízunk benne, hogy segítünk zökkenőmentesen megérkezni és csatlakozni hozzánk az izgalmas ünnepségeken!

Így foglalj egy perc alatt:

Itt találsz meg minket (katt a fotóra):

2024. Pünkösdi hétvégén gulyáspartit tartunk az M7 Stellplatzon

Útvonaltervező:

Tervezd meg az útvonalat!

A legfőbb navigációs rendszerekben megtalálod az M7 Stellplatzot. Kattints az általad használni kívánt appra: (WAZE, Google Maps).
A behajtáshoz, kihajtáshoz és tájoláshoz pedig EZ a grafika nyújt segítséget.

Kérdésed van? Telefonálj:

+36 30 337 3774

8648. Balatonkeresztúr, Dr. Szemes József u. 9.

Így találod meg a lakóautó parkolót:

A legfőbb navigációs rendszerekben megtalálod az M7 Stellplatzot. Kattints az általad használni kívánt appra: (WAZE, Google Maps).
A behajtáshoz, kihajtáshoz és tájoláshoz pedig EZ a grafika nyújt segítséget.

Pünkösd 2024: A Balatonnál Várható Programok

Pünkösdi Regatta Keszthely

2024. május 18-19 – Nagyhajós vitorlás verseny a festői Keszthelyi-öbölben.

Belépés ingyenes

Szezonnnyitó Napok Balatongyörökön

2024. május 17-19 – Kulturális események, folklór műsorok és utcabál.

Belépés ingyenes

Pünkösdi Hajózás Balatonmáriafürdőn

2024. május 18 – Ünnepi hajókázás a balatonmáriafürdői kikötőből.

Belépés hajójeggyel

Rododendron Virágzás a Jeli Varázskertben

2024. május 10-től május végéig – A varázskert csodálatos virágai teljes pompájukban.

Belépés a Jeli varázskert árlistája szerint

Maradj velünk kapcsolatban a pünkösdi Gulyás Part és más, érdekes hírek miatt!

Műemlék pincesor, faültetés természetünkért, jövőnkért

Műemlék pincesor, faültetés természetünkért, jövőnkért

Épített örökség és zöld jövő: Kalandozás a Balatonkeresztúri műemlék pincesorban és faültetés az M7stellplatzon

Üdvözlünk! Az alábbiakban egy különleges utazásra invitálunk: először kalandozunk a Balatonkeresztúri műemlék pincesornál, majd részt veszünk egy feledhetetlen faültetési akcióban az M7stellplatzon. Fedezd fel velünk a múlt és a jövő izgalmas pillanatait egy helyen!

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

A „fogadj örökbe” egy fát szabályai

 1. A faültetéshez és fa örökbefogadáshoz nincs szükség előzetes regisztrációra vagy jelentkezésre. Minden résztvevő szabadon csatlakozhat az eseményhez.
 2. A résztvevőknek lehetősége van kiválasztani a számukra legmegfelelőbb fát az előre előkészített választékból.
 3. A faültetés és örökbefogadás teljesen ingyenes. A M7stellplatz biztosítja a fákat és az ültetéshez szükséges eszközöket.
 4. Az örökbe fogadott fákhoz műanyag táblácskát gyártatunk, majd helyezünk, amelyen az örökbefogadó neve (vagy beceneve), települése és az ültetés dátuma szerepel.
 5. Az esemény során felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk, és örömmel segítünk az ültetési folyamat során.
 6. Az eseményre a Stellplatz nyitó eseménysorozata keretében, 2024. Nagyszombatján, 16.00-tól kerül sor a parkolóban.

Az útmutatások segítségével könnyedén bejárható a pincesor, és mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb pincét. Legyen az egy hagyományos kis borospince, vagy egy nagyobb, lenyűgöző létesítmény, ahol a múlt évszázadok emlékei elevenednek meg.

Ha szeretnél egy kis időutazásra indulni és megismerni a balatonkeresztúri kultúrát, ne hagyd ki a műemlék pincesor felfedezését!

De miért érdemes még részt venni? Nos, az örökbe fogadott fa nem csak a természetnek tesz jót, hanem neked is. A faültetés számos egészségügyi és pszichológiai előnyt kínál, és segít a stressz csökkentésében és a relaxációban. Ráadásul az örökbe fogadott fa örök emlék marad számodra és a jövő generációi számára.

Műemlék Pincesor Felfedezése: Egy Utazás a Balatonkeresztúri Kultúrába

Balatonkeresztúron, a csendes kisvárosban, ahol a természet és a történelem összeolvad, rejlik egy különleges hely: a műemlék pincesor. Egy hajdani borászati központ maradványai, melyek most a múlt idők emlékeit őrzik és egyben a környék kulturális örökségének részei. A pincék labirintus-szerű rendszere az utazók és kíváncsiskodók számára egy igazi kincsesbánya lehet.

Itt sétálva érezni lehet a múlt varázsát, és a helyiek meséikkel tovább színesítik a hely atmoszféráját. Minden pince egy-egy történetet mesél el, melyek visszarepítenek az idők homályába, amikor a borászat volt a térség egyik fő megélhetési forrása.

Az eseményen minden szükséges eszközt biztosítunk, így csak a lelkesedésedet kell magaddal hoznod! A fákat és az öntöző kannákat mi viszünk, így te csak élvezni tudod majd a faültetés izgalmát. Ráadásul minden örökbefogadott fa mellé készíttetünk egy műanyag táblát, melyre az örökbefogadó neve, (vagy beveneve), városa és a fa ültetésének dátuma kerül fel.

Gyere, és csatlakozz hozzánk, hogy együtt alkothassunk egy zöldebb és élhetőbb jövőt!

Tervezd meg az útvonalat!

A legfőbb navigációs rendszerekben megtalálod az M7 Stellplatzot. Kattints az általad használni kívánt appra: (WAZE, Google Maps).
A behajtáshoz, kihajtáshoz és tájoláshoz pedig EZ a grafika nyújt segítséget.

Foglalás előtt többen kérdeztétek!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.

Lakóautó Parkoló a Kényelmes Utazásért

Lakóautó Parkoló a Kényelmes Utazásért

Fedezd fel az M7stellplatz Balatonkeresztúrt

Az utazásban való kényelem és szabadság mindig fontos szempont, legyen szó egy rövid hétvégi kirándulásról vagy egy hosszabb kalandos útról. Az M7stellplatz Balatonkeresztúr egy olyan hely, ahol mindezt megtalálhatod, miközben közel vagy az M7-es autópályához, ami könnyű és gyors hozzáférést biztosít az utazóknak.

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

A Kényelmes Utazás Új Dimenziója

Az M7stellplatz egy olyan lakóautó parkoló és szálláshely, amely az M7-es autópálya közelében helyezkedik el, így ideális megállóhelyet kínál minden utazónak, aki értékeli a kényelmet és a praktikusságot útazásai közben. A parkoló kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy pihenj és feltöltődj az utazás során, legyen szó egy rövid szünetről vagy egy hosszabb tartózkodásról.

Közelség az M7-es Autópályához

Az M7-es autópálya Magyarország egyik legfontosabb és legforgalmasabb útvonala, amely Budapestet összeköti a Balatonnal és a déli régiókkal. Az M7stellplatz elhelyezkedése ideális, hiszen mindössze néhány perc autóútra van az M7-es autópálya le- és felhajtójától, így könnyen megközelíthető és ideális megállóhelyet biztosít az utazóknak.

Kényelem és Szolgáltatások

Az M7stellplatz nem csupán egy egyszerű parkoló, hanem egy olyan hely, ahol minden adott ahhoz, hogy az utazásod kellemes és zökkenőmentes legyen. A parkolóban számos kényelmi szolgáltatás áll rendelkezésedre, többek között feketevíz ürítési lehetőség, szürkevíz leeresztési lehetőség, valamint víz- és áramellátás, hogy minden igényed kielégíthessük az utazás során.

Élvezd a Balaton Közelségét

Az M7stellplatz Balatonkeresztúron található, így könnyen elérheted Magyarország legnépszerűbb üdülőhelyeit és látnivalóit. Fedezd fel a Balaton varázslatos partjait, pihenj a napfényes strandokon, vagy élvezd a vízi sportok és kikapcsolódás lehetőségeit a tó körül.

Ismerjük Az Utazás Értékét

Az M7stellplatz csapata az utazás szerelmeseiből áll, akik tudják, hogy az utazás nemcsak az úticél, hanem maga az út is. Ezért minden erőfeszítésünkkel azon dolgozunk, hogy az utazásod minél kellemesebb és kellemesebb legyen az M7stellplatz Balatonkeresztúron. Várunk szeretettel, hogy megtapasztald velünk a kényelmes utazás új dimenzióját!

Tervezd meg az útvonalat!

A legfőbb navigációs rendszerekben megtalálod az M7 Stellplatzot. Kattints az általad használni kívánt appra: (WAZE, Google Maps).
A behajtáshoz, kihajtáshoz és tájoláshoz pedig EZ a grafika nyújt segítséget.

Foglalás előtt többen kérdeztétek!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.

Húsvéti programok

Húsvéti móka és programok

A Balaton déli fertályán

Húsvét a STELLPLATZ-on? Könnyen megközelíthető, világos, áttekinthető helyen? Étterem közelében, mégis szabadon? Ráadásul a Balaton közelében?

Jól hangzik, ugye?
A húsvét -bár sok helyen ma is óriási jelentőségű- egyre lazább családi programokkal telik. Mi például -amíg a gyerekek, majd unokák „nyuszihívő” korban voltak- minden évben elszórtunk egy csomó csokitojást az udvaron, melynek megtalálása óriási örömet szerzett a kicsiknek.

Az idén a Stellplatz nyitása alkalmából Húsvét vasárnap reggel hasonló akcióra készülünk. Most azonban a lakóautóparkolóban. Kíváncsi vagy? Gyere, s játssz velünk! 😊🐰

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

Összeállítottunk egy húsvéti „programcsokrot”, melyet most jelképesen át is nyújtunk leendő vendégeink tiszteletére. Őszintén reméljük, hogy segít a gazdag programok közötti eligazodásban.
Szerintem kezdjük közel, s haladjunk egyre távolabb! A Húsvét vasárnapi csokitojás keresést jóidő esetén rendezzük meg a STELLPLATZ-on. 9.00-re minden tojást szét fogunk szórni. Megpróbáljuk észrevétlenül, kérünk, ha „nyuszihívő” gyermekkel érkezel, eddig az időpontig próbáld lefoglalni valamivel. Terveink szerint március 30-án szombaton mi is a STELLPLATZ-on alszunk a lakóautónkkal. Így lesz lehetőségünk aznap este egy kis ismerkedésre, beszélgetésre. Másnap, március 31-én, vasárnap pedig igyekszünk korán kelni (jó alvók vagyunk, nem lesz egyszerű😊), s elrejtjük a csokitojásokat, melyek keresésében kicsik, és nagyok, gyerekek és felnőttek részvételére is számítunk.

Reméljük az idő nem szól közbe. Ha esik az eső, akkor a csokitojásokat személyesen fogjuk minden lakóautóba beadni… Huhhh. Alig várom!!!

Húsvét a Csillagvárnál 2024 – Balatonszentgyörgyön

Április 1-jén, Húsvét hétfőn benépesül a Csillagvár. Bár előtte és utána is zárva lesz a terület, április 1-jén fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak kicsik és nagyok egyaránt a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumnál megrendezett húsvéti programok során. A szervezők készülnek solymászbemutatóval, húsvéti játékokkal, de lesz nyúlfuttató verseny és Kalap Jakab koncert is. A gyerekek részt vehetnek tojáskeresésen, kézműves foglalkozásokon és kipróbálhatják magukat ügyességi feladatokon is. Részleteket ITT találsz.

Hévíz és Zalakaros sűrű programmal vár:

Hévizen templomtúra elketromos kisbusszal és Fürdőtörténeti séta lesz, valamint vár a húsvéti forgatag… Persze, el ne felejtsük, ott a príma, melegvízű tó is…

Ha Zalakaros felé veszed az irányt, akkor egy jó csobbanás, fürdőzés mellett a korzón megrendezett családi húsvéti eseményeken kapcsolódhatsz ki.

Teljes napos kirándulásra kiváló alkalom a STELLPLATZ-tól mindössze 40 km-re a „Családi Húsvétolás Györökön” rendezvény. Utána irány Tihany! Érezd jól magad a „Nyuszi-bulin„…

És, ha van kédved egy kicsit tovább maradni, akkor április 3-án Gyenesdiáson egy traccspartin is részt vehetsz Mácsai Pállal.

Persze a „Drive & bike” feelingről se feledkezzünk el!

Jókor, jó helyeken a családdal – somogyi kalandok két keréken

Balatonkeresztúrt érinti ez a rövid, dél-balatoni túra, kis szintkülönbséggel. Így a magunk fajta idősebbeknek, kevésbé edzetteknek is ajánlható. 😜
A túra pár száz méteres szakaszon halad csak földúton, ezért egész évben időjárástól függetlenül teljesíthető.
A túra Balatonfenyves és Somogyszentpál között kombinálható a kisvasúttal is (ez egy külön jópofa variáns😉), de a kerékpárszállítás igényét érdemes előre jelezni.
Ha valakik, akkor a gyerekek mindenkinél jobban értik a bennünket körülvevő világ metakommunikációját. Pontosan érzik, hogy hol jó lenni, hogy mire kell figyelni a megannyi részlet közül. Ez, az egy nap alatt teljesíthető négyévszakos kör nekik készült. A megállók mindegyike kínál valamit a számukra (is): hol nyomozni kell egy egykori vár maradványai után, hol egy tűzoltómúzeumban kell kitalálni, hogy mire szolgáltak a régi tárgyak, hol pedig egy kedves vitorláskikötőben számolhatjuk együtt a hajókat. A Balaton partján időzve akár a vízben, akár – hűvösebb időben – a parton is sok lesz a tennivaló: kagylógyűjtés, hattyúnézés, az élővilág felfedezése vár ránk. Mire a többnyire kis forgalmú, aszfaltozott, illetve néhol föld utakon futó biciklikör végére érünk, a somogyi varázslat nemcsak a gyerekeket, hanem bennünket is biztosan megérint – a lényeg, hogy együtt legyünk jókor, jó helyen.

Ha csak a stellplatz közvetlen közelében néznél szét:

Műemlék pincesor
Balatonkeresztúr, Bokros-hegy
A 22 pincéből álló Műemlék pincesor igazi gyöngyszemnek számít a népi építészet ránk maradt hagyományai között. Külön érdekesség, hogy a pincék falát a közelben magasodó Bokrosi-domb agyagából készítették, a tetejüket a Balaton vidékéről származó náddal fedték be. A térségben honos fehérszőlő-fajták gyümölcsös ízvilága mellett az itt kóstolható borok visszaadják a Balaton kellemes napsütéses érzését.
22 régi pincénk helyi önkormányzati védelem alatt áll a Bokros-hegy területén. Mindezek a hajdani népi építészetet visszatükröző tagjai. Több épület megőrizte eredeti formáját a belső berendezéseket is megtartva vagy kissé átalakítva.
Érdekesség, hogy a falakat a Bokrosi-domb agyagából készítették. A tetők befedését a balatoni és nagybereki jó minőségű nádból biztosították. A Bokrosi-hegyre azoknak is ajánlott túrázni, akik nem elkötelezettjei a borkultúrának, ugyanis a hegytetőről lenyűgözően szép panoráma nyílik a Balatonra.
A bor készítés már ősidők óta ismert a Dunántúl területén. Településeinken két állomása található a dél-Balatoni borútnak. Több vendéglátóhelyen fogyaszthatóak a helyben termelt borok. Leginkább azok a fehér szőlőfajták honosak a térségben, amelyek megfelelőek a manapság közkedvelt gyümölcsös, lágy eleganciával rendelkező borok, valamint pezsgők előállítására. A vörösborok közül leginkább a burgundiai típusú, zamatos vörösborok készítésére alkalmas a vidék klímája. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon. A helyi vörösborok ismérve a kellemes, enyhe sav tartalom, a különleges illat. A boraink visszaadják a balatoni napsütés kellemes életérzését.

Forrás: turizmus.com balatonbike365.hu

Foglalás előtt többen kérdeztétek!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.

Kalandparkok után kalandkör

Kalandparkok után kalandkör

Jól hangzik! Nem igaz?

Újabb 40 km!
Azt tudtuk, hogy a BalatonBike365 projekt gőzerővel valósul meg. A fejlődést láttuk, ahányszor csak kerékpározni indultunk. Jó itt a Balatonnál! Akik szeretik a pedálozást azoknak pedig ez a táj maga a paradicsom. A Balaton körül már korábban kiépített 1000 km kerékpár út mellé újabb 400 km-nyit adtak át. Képzeld! Így már teljesen, össze-vissza, keresztbe és kasul körbe-körbe, fel-alá és vissza tekereghetsz a magyar tenger közvetlen közelében.

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

Bármely irányból nekifuthatsz!
Teljesen mindegy, hogy a déli- avagy az északi parton kezded a bringázást. Persze, ha szuflával akarod bírni, akkor logisztikáznod kell. Mint tudjuk, az északi part hegyes-völgyes, dombos-lejtős. Nem túl könnyű. A déli part talán lankásabb. Ismerned kell magad, edzettségedet, akaraterődet, elhivatottságodat a célok megvalósítására, s utána dönteni, hogy merre-, és honnan indulsz. Nálunk a családban van olyan elszánt valaki 😉 , aki úgy döntött, hogy egy nap alatt körbetekeri a nagy vizet. Megcsinálta… 🚴🏻‍♂️ Közben többször az ájulás szélén, kiszáradva, az összes ásványi sót kiizzadva magából, étlen-szomjan próbálta véghezvinni… Pont úgy, mint ugyanő, amikor a mandulaműtétjén azt hitte, hogy azt egy levegővétellel kibírja…. 🙂
A kevéssé “mazopisták” legalább 3-4 nap alatt, közben meg-megállva, beszélgetve, szórakozásból bringáznak körbe. Persze így sem leányálom… Cserébe viszont felejthetetlen, életre szóló élmény!

BalatonBike365

Ez az ért egy kicsit más…. Ez esetben egy kifejezezetten kerékpáros túraútvonalról beszélünk, amely nem feltétlenül a kiépített kerékpárúton halad. De ez nagyszerű, hiszen pont az adja meg a “kalandkör” feelinget. Könnyebb és nehezebb útszakaszok váltják egymást, próbára téve az akaraterőt és kalandot adva a bringásoknak.

Az új szakaszokon, mintegy “hálózatot” kialakítva, bármely, partközeli településről könnyedén csatlakozhatsz a kalandkörre. S hogy biztosan ne tévedj el, nézd meg a kalandok végtelen tárházát a weboldalukon, és/vagy töltsd le a BB365 applikációt.

S, hogy mindez miért jutott eszembe pont az M7 Stellplatz kapcsán? Mi más kaland lehetne még élvezetesebb, mint a kerékpározást összekötni a lakóautózással? Az M7 Stellplatz Balatonkeresztúron szélesre tárt karokkal várja a kerékpározni vágyó lakóautósokat is. Nincs lakóautód? Ne búsulj, próbáld ki! Bérelj egyet, mondjuk ITT!

Balatonkeresztúrról például közvetlenül csatlakozhatsz a “Gyönyörű örökségünk – szemlélődő biciklizés nádfedeles házak, templomtornyok és pincék között” 44,4 km hosszú kalandtúra útvonalra. Ez a látszólag közepes hosszúságú és szintemelkedésű dél-balatoni túra csak gyakorlott mountain bike használóknak ajánlott, de nekik is csak száraz időben: a Kéthely és Hollád közötti szakasz még nyár közepén is képes meglepetéseket tartogatni.

A térképen a szaggatott vonal földutat jelöl. Részleteket IDE kattintva olvashatsz.

És mi van azzal, aki kevesebbet tekerne?

Jókor, jó helyeken a családdal – somogyi kalandok két keréken 

Balatonkeresztúrt érinti ez a rövid, dél-balatoni túra, kis szintkülönbséggel. Így a magunk fajta idősebbeknek, kevésbé edzetteknek is ajánlható. 😜
A túra pár száz méteres szakaszon halad csak földúton, ezért egész évben időjárástól függetlenül teljesíthető.
A túra Balatonfenyves és Somogyszentpál között kombinálható a kisvasúttal is (ez egy külön jópofa variáns😉), de a kerékpárszállítás igényét érdemes előre jelezni.
Ha valakik, akkor a gyerekek mindenkinél jobban értik a bennünket körülvevő világ metakommunikációját. Pontosan érzik, hogy hol jó lenni, hogy mire kell figyelni a megannyi részlet közül. Ez, az egy nap alatt teljesíthető négyévszakos kör nekik készült. A megállók mindegyike kínál valamit a számukra (is): hol nyomozni kell egy egykori vár maradványai után, hol egy tűzoltómúzeumban kell kitalálni, hogy mire szolgáltak a régi tárgyak, hol pedig egy kedves vitorláskikötőben számolhatjuk együtt a hajókat. A Balaton partján időzve akár a vízben, akár – hűvösebb időben – a parton is sok lesz a tennivaló: kagylógyűjtés, hattyúnézés, az élővilág felfedezése vár ránk. Mire a többnyire kis forgalmú, aszfaltozott, illetve néhol föld utakon futó biciklikör végére érünk, a somogyi varázslat nemcsak a gyerekeket, hanem bennünket is biztosan megérint – a lényeg, hogy együtt legyünk jókor, jó helyen.

Ha csak a stellplatz közvetlen közelében néznél szét:

Műemlék pincesor
Balatonkeresztúr, Bokros-hegy
A 22 pincéből álló Műemlék pincesor igazi gyöngyszemnek számít a népi építészet ránk maradt hagyományai között. Külön érdekesség, hogy a pincék falát a közelben magasodó Bokrosi-domb agyagából készítették, a tetejüket a Balaton vidékéről származó náddal fedték be. A térségben honos fehérszőlő-fajták gyümölcsös ízvilága mellett az itt kóstolható borok visszaadják a Balaton kellemes napsütéses érzését.
22 régi pincénk helyi önkormányzati védelem alatt áll a Bokros-hegy területén. Mindezek a hajdani népi építészetet visszatükröző tagjai. Több épület megőrizte eredeti formáját a belső berendezéseket is megtartva vagy kissé átalakítva.
Érdekesség, hogy a falakat a Bokrosi-domb agyagából készítették. A tetők befedését a balatoni és nagybereki jó minőségű nádból biztosították. A Bokrosi-hegyre azoknak is ajánlott túrázni, akik nem elkötelezettjei a borkultúrának, ugyanis a hegytetőről lenyűgözően szép panoráma nyílik a Balatonra.
A bor készítés már ősidők óta ismert a Dunántúl területén. Településeinken két állomása található a dél-Balatoni borútnak. Több vendéglátóhelyen fogyaszthatóak a helyben termelt borok. Leginkább azok a fehér szőlőfajták honosak a térségben, amelyek megfelelőek a manapság közkedvelt gyümölcsös, lágy eleganciával rendelkező borok, valamint pezsgők előállítására. A vörösborok közül leginkább a burgundiai típusú, zamatos vörösborok készítésére alkalmas a vidék klímája. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon. A helyi vörösborok ismérve a kellemes, enyhe sav tartalom, a különleges illat. A boraink visszaadják a balatoni napsütés kellemes életérzését.

Forrás: turizmus.com balatonbike365.hu

Foglalás előtt többen kérdeztétek!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.

Falu végén faragnak az ácsok

Falu végén faragnak az ácsok

Nehogy elhidd, csak viccelek. 😉

De csak félig…
Az vicc, hogy ácsok, de az nem vicc, hogy lelkes és szorgalmas csapat vette át a terepet.
A hivatalos ügyek elintézése után szorgos csapat vette át az irányítást. Dacolva az időjárás szeszélyeivel nagy odaadással dolgoznak. A tüsténkedést siker kíséri: kitűzzük a célt: 2024. március 29-én nyitunk!

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

Töltsd itt a HÚSVÉTOT!
Nem véletlenül lestük ki pont ezt a dátumot a naptárból: Az idei Húsvét -bár korán érkezik- négynapos ünneppel ajándékoz meg minket. A gyerekeknek március 28-tól április 8-ig tartalmazza a tavaszi szünetük. 28-a csütörtök, 29-e pedig Húsvét előtti nagypéntek. Így tehát, mondjuk, 28-án gyerekkel együtt felkészültök, s péntek-szombat-vasárnap-hétfőre betervezitek a Balaton déli fertályának bebarangolását. Jól hangzik. Nem?

Foglalj helyet az M7 Stellplatzon, Balatonkeresztúron!
Ha van lakóautód akkor bátran foglalj magadnak helyet vadonatúj új lakóautó-parkolónkban. A helyszín egy teljesen új építési övezetben fekszik, a régi hetes útról már látható, könnyen megközelíthető. Egyetlen nehézséget az okozza, hogy annyira új rész, hogy az utca elnevezése egyetlen navigációs rendszerben sem szerepel még. Így sem a Google Maps-en, sem a Waze-ban még nem fogod megtalálni. Már elindítottuk a folyamatot, mely végén várhatóan az M7 Stellplatz a Google térképre felkerül, de kérdéses, hogy mikor.

Hogyan találsz ide, ha nincs cím sehol?
A Homo Sapiens gondolkodik. Ugye? Megoldás mindenre van. Így találsz meg minket: A Park4night applikációban már regisztráltunk. Az egyetlen, piros lakóautóval jelölt parkolóba gyere. Igaz, hogy címként Petőfi Sándor u. 1-et jelenít meg a rendszer, de, ha figyelmesen megvizsgálod, ott szerénykedik a Keresztúri köz elnevezés is, amely a lakóautó parkoló kijárati oldala. Sajnos a bejárat, amely a Dr. Szemes József utca 9. alatt található még nem látszik. Sebaj, készítettünk mi egy útbaigazító infografikát, itt találod. A helyszínen pedig nagyméretű, figyelemfelkeltő molinó is segíti a tájékozódást.

 

Bejelöltük a Google saját térkép rendszerébe is. A kódját itt azoldalon beillesztjük. Reméljük valamelyik lehetőség segíteni fog.

 

Mit lehet itt négy napig csinálni?

….teheted fel a kérdést. Gyorsan, mellényzsebből, több megoldást is kínálunk. Ha “csak” eddig szeretnél eljönni, akkor az ébredező Balaton nyugtató látványán kívül javasoljuk a Berek madárvilágának megfigyelését. Ezt akár a Balatonfenyvesről induló kisvasúttal is megteheted. By the way, kisvasút. Elmehetsz vele Csisztapusztáig, ahol 42 fokos, ásványi anyagokban gazdag kis fürdő várja a vendégeket. Itt kapcsolódik a fürdő és a kisvasút sztorija egymáshoz: A télen-nyáron nehezen megközelíthetõ fürdõhöz szilárd burkolatú út nem vezetett, így megközelítése csak a kisvasúton keresztül volt lehetséges.

Az 1000 m hosszú balatonfenyvesi nagystrandról, déli végén az egyik legmodernebb kikötővel télen-nyáron csodás panoráma nyílik a szemközti tanúhegyekre. A látványt a Badacsony jellegzetes vonulata és a szigligeti vár csipkés cukorüvege koronázza emlékezetessé. Ha itt vagy, érdemes betérni a Konyhám, a Robinson büfébe, vagy elkölteni egy fene dining ebédet a fenyvesi Yacht klub területén található étteremben. Balatonkeresztúron repülőtér is található, ahol akár motoros sárkánnyal is utazhatsz.

Bármerre indulsz, kerékpárutat mindenhol találsz. Balatonújlakon például betérhetsz a Fejtörő fogdába (szabadulószoba), majd utána elkölthetsz egy nagyszerű, magyaros ebédet a kukorica csárdában.

Ha autóval szeretnél szétnézni, akkor a parkolótól kb. 2 km-re található a lengyel zarándokhely, amely egy tragikus buszbaleset emlékére épült, valamint innen kb. 800. m-re Balatonszentgyörgy felé a Somoshegyi kilátó adja keretét a kirándulásnak. Keszthely fenékpusztás a Fekete István emlékhely, Vörsön kilátó, Bataonmagyaródon madárvárta, Zalakomárban bivalyrezervátum, a Kányavári-szigeten pedig a tanösvény várja a természet kedvelőit.

Ha a zarándokok körforgalmánál Marcali felé kanyarodsz: Kéthelyen a Lóki csárda mennyei ételei, a Hunyadi kastély, a legmagasabb igényeket is kielégítő Kristinus borbirtok, látogatása után jól fog esni egy nyugtató gyógyfürdőzés Marcaliban.

És, ha mindez nem lenne elég:

Keszthely mindössze fél óra alatt megközelíthető, ahol a Festetics kastély és hozzá tartozó egyéb objektumok minden bizonnyal elvarázsolnak. Hévízen a tó mellett a Tavirózs tanösvény, valamint Alsópáhokon a Bobo Fut Park széles mosollyal várja a kisebbeket is. Aki a lovaglást szereti, annak a balatonfenyvesi lovasklub mellett a Billegéri lavastanya (Felsőpáhok)és a Billegéri présház meglátogatása ajánlható. Hévízen egymást érik a finomabbnál finomabb fogásokat kínáló éttermek.

Apropó: Étterem

A legegyszerűbb, ha nem mész sehova. A parkoló közvetlen szomszédságában találod a Pincekert étterem menüző-helyet. A la cart is van. Ezen kívül nyugodt szívvel ajánljuk a balatonmáriai Port éttermet az igényesebbeknek. A régi 7-es Balatonkeresztúr szakaszán található még a Jesolo motoros publikált and pizzéria, ha pizzát ennétek…

Tudtad? 

 • hogy a balatonfenyvesi kisvasút, amely a Balatontól délre, az egykor a Balaton medrének részét képező lapos Nagyberek területén húzódik hazánk utolsó üzemelő közforgalmú kisvasútja?
 • hogy a berek területén végzett olajkutató fúrások nyomán a Csisztapusztához közeli részen 1956-ban 42 °C hõmérsékletû, ásványi anyagokban gazdag melegvizet találtak?
 • hogy Buzsák nem csak a jellegzetes hímzésmintájáról, hanem angus-tenyészetéről is híres?
 • hogy A Délnyugat Balatoni térség mind szélesebb körű bemutatását tűzte zászlajára a 2014-ben megnyílt, az egykori Festetics uradalomból létrehozott Bél Mátyás Látogatóközpont, amelyet balatonkeresztúron találsz meg?
 • hogy műemlék pincesor látogatható Balatonkeresztúron? 22 régi pince helyi önkormányzati védelem alatt áll a Bokros-hegy területén. Mindezek a hajdani népi építészetet visszatükröző tagjai.
 • hogy a nyüzsgő, zajos világból érkezve egyszerre csak a nyugalom szigetén érezheti magát, aki a Tibeti kulturális központba ellátogat? Csak 2 km-re a Balatontól, Balatonkeresztúr külterületén fekszik, mely Őszentsége a Dalai Láma vezette Gelugpa tradíció meditációs központja.
 • hogy a balatonkeresztúri Rácz Pékség Manufaktúra egy kézműves pékség, ahol Rácz József pékmester és családja adalékanyagmentes alapanyagokból készítenek kenyereket, valamint cukrász- és péksüteményeket?

Távolabbi célokat szeretnél a négynapos ünnep alatt elérni?  

Parkolónk egyik fontos funkciója a távolabbról érkező, megfáradt lakóautósok biztonságos, kényelmes teljeskörű szervizelési lehetőséggel ellátott, nyugodt pihenésének biztosítása. Így hát ne habozz! Könnyen megközelíthető részen, az M7-es autópálya szinte szomszédságában (3,8 km) megtalálsz minket. Gyere, állj meg, pihenj, aludj, menj tovább. You are welcome! 😊

Húha! Jó hosszúra sikerült ez a poszt! Le a kalappal, ha eddig eljutottál… 😉

Végül pedig, de nem utolsósorban! Ha eddig eljutottál az olvasásban, akkor külön gratulálok! Tényleg, nem viccelek! 😊 Manapság ritka alkalom az, hogy ilyen hosszú szövegen végigrágják az emberek magukat. Pedig szerintem informatív, hasznos. Minden olyan infót tartalmaz, amellyel szerettem volna részletes tájékoztatást adni a lehetőségekről. SZóval tényelg! Le a kalappal. Köszönetképpen, s persze jutalmul, megajándékozlak egy KUPONNAL, amit az oldalunkon történő foglaláshoz tudsz felhasználni:

Kuponkód: G7NCQP5H

Kupon értéke: – 10%, egyszer használható fel, és a 2024. 03. 29-ig bármely időpontra leadott foglalásokra érvényes. Várunk szeretettel!

M7 Stellplatz csapata

+36 30 337 3774

Foglalás előtt többen kérdeztétek!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.
Translation ⇒