Házirend

Házirend

Üdvözlünk az M7 Stellplatz-on, ahol a pihenés és a kalandok új dimenzióját élheted át! A 2024. március 29-én megnyitott parkolónk a Balaton és az M7-es autópálya közelében várja vendégeit. Célunk, hogy mindenki számára felejthetetlen élményekkel teli időtöltést biztosítsunk. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kérünk, olvasd el és tartsd be a következő házirendet.

Bemutatkozunk

Mi, mint hatvanas éveiket taposó sportos házaspár, már több mint 30 éve a vállalkozói élet részesei vagyunk. Az ingatlanfejlesztés területén szerzett tapasztalatainkat most a Balaton közelében, Balatonkeresztúron valósítjuk meg legújabb projektünk, az M7 Stellplatz lakóautó létrehozásával. Munkánk során mindig is fontosnak tartottuk az ügyfelek kényelmét és elégedettségét. Ezért teljes szervizelési lehetőséget kínálunk vendégeinknek, beleértve a szürkevíz-leeresztést, vízvételt és a WC kazetta ürítést, mindenféle extra költség nélkül! Opciós ajánlatként pedig foglalásodkor akár áramvételezést is választhatsz, hogy a lakóautódban mindig biztosítva legyen az áramellátás.

A Házirend hatálya

Személyi hatály:

Az M7 Stellplatz Házirendje minden olyan személyre vonatkozik, aki gyalogosan belép a M7 Stellplatz területére vagy járművel hajt be oda.

A Házirend Vendégnek minősíti azokat a természetes és jogi személyeket, akik járműveikkel a Parkoló területén a feltételek szerint meghatározott időtartamot töltenek, valamint azokat, akik gyalogosan belépnek a területre.

Területi hatály:

A Házirend területi hatálya kiterjed mindkét parkoló területére, az azok közötti átjáróra, valamint a szállítók és szolgáltatók részére fenntartott területekre és azok megközelítési útvonalaira is. A területi hatályt a helyszínrajzban foglaltak részletezik, melyet az oldalon is elérhetsz. Kérjük, hogy az irányokat mind a be- mind a kijárásnál tartsd be.

Időbeli hatály:

A Házirend érvényessége folyamatos (0-24 óra). A 3,5 tonna össztömeg alatti lakóautók, személygépjárművek tulajdonosai/üzemeltetői, valamint a területre belépő természetes személyek elfogadják és kötelezőnek ismerik el az M7 Stellplatz Házirendjét a behajtással/belépéssel, minden további tevőleges magatartás nélkül.

A Házirend 2024. március 29. napjától hatályos, visszavonásig. Az Üzemeltető, a BURSPORT Bt., gondoskodik a Házirend hozzáférhetőségéről, mely az m7stellplatz.com weboldalon elérhető.

Nyitvatartás

Nyitvatartás:  A parkoló nyitvatartási ideje: Állandóan, hétfőtől vasárnapig 0:00 órától 24:00 óráig nyitva. A parkoló önműködő, állandó személyzet nem tartózkodik helyszínen.

Parkolási díj

 A parkolás napi díja: 7.000 Ft / éj. Amennyiben elektromos áramot is igényelsz, 8.900 Ft/éj. Minimum tartózkodás 1 éj. Minimum fizetendő parkolási díj 7.000 Ft. Az ár bruttó összeg, amely 27% ÁFÁ-t tartalmaz. A parkolási díj egy 3,5 t össztömeg alatti lakóautóra,  vagy 1 db személyautóra vonatkozik. A parkolási díj kiegyenlítése online fizetéssel történik. A Parkolót igénybe vevők kötelesek a közzétett szolgáltatási és/vagy pótdíjak megfizetésére.

Bejutás, a parkolóhely elfoglalása

Bejutás

A megrendelést visszaigazoló e-mailben fogod megkapni az elektromos automata tolókapu számkódját. Érkezésedkor ezzel a számsorral tudsz behajtani a parkolóba. A kapott kódot gondosan őrizd meg, mert azt csak egyszer tudod letölteni.

Parkolóhely elfoglalása

A parkolóhelynek a Dr. Szemes József utcában van a bejárata, a Keresztúri közben pedig a kijárata. A parkolóban egyirányú közlekedés a bejárat felől  kijárat felé javasolt.

A parkolóhely kapacitása: A parkolóhelyen két zónáta alakítottunk ki. A bejáratnál elhelyezkedő „kék-zóna” a komfortosabb terület. Ezt a részt azoknak ajánljuk, akik füvön, vagy kavicsos, előre kijelölt területen szeretnének parkolni. Választhatsz áramvételezést, vagy parkolhatsz itt akár áramvételezés nélkül. Ezen a részen 8 parkolóhelyet alakítottunk ki, melyből 5 kavicsos talajú, 3 pedig füves. A kijárathoz közelebbi telekrész az un. „bordó-zóna”. Ezen a területen áramvételezési lehetőség nincs. Azoknak a lakóautósoknak ajánluk, akik szeretik a szabadabb parkolást és nem kívánnak áramra kapcsolódni. Mivel a bejutás online foglalást követően lehetséges, és a foglalórendszerünk kezeli a férőhelyek fogyását, ezért minden belépőnek lesz parkolóhelye. Ennek ellenére, azon szokatlan esetekben, amennyiben a parkoló megtelt, a behajtás TILOS!

A parkoló használatának feltétele a közúti közlekedésben történő részvételhez szükséges, a mindenkori hatályos jogszabályok és jelen Házirend által előírt érvényes hatósági engedélyek, felelősségbiztosítás, látható forgalmi rendszám megléte és a jármű biztonságos közlekedésre alkalmas műszaki állapota. A parkolóba történő behajtás előzetes online foglaláshoz kötött. A teljes parkoló 8 parkolóhellyel rendelkezik. A parkolóhelyek a szabad helyek függvényében szabadon elfoglalhatóak. A Parkolóba való behajtás nem lehetséges, amennyiben az Üzemeltető a Parkolót lezárta, illetve amikor a Parkoló megtelt.

A parkolási díj egy autó részére tartalmaz parkolóhelyet, amely a szabad helyek függvényében választásod szerint elfoglalható. Amennyiben két autóval érkeztek, a második autónak külön kell helyet foglalni. Ezt a foglalási rendszerünk lehetővé teszi. A parcellázott területen csak a parcella területe foglalható el. A kijelölt helyen kívül további területet még ideiglenesen sem használhatsz. Autóddal csak a kiválasztott, “saját” parcelládra parkolhatsz. Egy parkolóhelyen csakis egy lakóautó beállása engedélyezett.

Be- és kilépés a parkolóhelyen

Az online foglalást és fizetést követően belépni a visszaigazoló e-mailben kapott kapu belépő kóddal lehetséges. Belépés a Dr. Szemes József utca felőli bejáraton történik. (lsd. ezen az oldalon található helyszínrajz). A parkolót körültekintően, a kijelölt területtel párhuzamosan foglald el. Minden beállóhoz elektromos csatlakozót is kiépítettünk. Amennyiben áramvételezési lehetőséget is rendeltél a foglalásnál, kérünk, a lakóautódhoz legközelebbi csatlakozót használd. Amennyiben a foglaláskor áramvételezést nem kértél, úgy az elektromos oszlopokat nem használhatod. 

A tolókapu teljes kinyílása után hajts be a területre. A parkolóhelyek (ezen a telken 8 db) egyértelműen kijelölésre kerültek. Bármelyik, szabad parkolóhelyre beállhatsz. Jótanácsként megemlítjük, hogy a teleknek a 7-es főút felőli, hosszabbik oldala az északi. Ha fontos szempont a benapozás, kérünk, hogy beállásodkor ezt a tényt vedd figyelembe.

Kilépés a Keresztúri köz felé. Ehhez át kell gurulni a két telek közötti kb. 3 m-es közterületen, (a kapuk itt kézzel működnek, áthaladás után kérlek húzd be). Kilépéskor a Keresztúri köz felé nyíló kapun található billenőkapcsolóval  lehet a Stellplatzot elhagyni. A kapu itt önműködően be fog záródni.

Távozás: A távozási napon a parkolót kérjük, hogy legkésőbb 12.00 óráig hagyd el.

Tartózkodás a parkoló (stellplatz) területén

Gépjárműközlekedés a parkoló területén: A teljes parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek. A maximum megengedett sebesség 5 km/h. A Parkolóra rávezető úton (Dr Szemes József u.) a megfelelő sebességgel, a mindenkori időjárási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni. A parkolókba való behajtás azok bejáratoknál elhelyezett parkolásra vonatkozó utasítást adó, figyelmeztető, korlátozó és tiltó szabályok betartásának figyelembe vételével történhet meg. A Vendégek az út- és egyéb jelzések figyelembevételével, illetve szükség szerint a Parkoló személyzetének utasításai (akár online beküldött is lehet) szerint kötelesek közlekedni. A parkolóban kötelező a tompított fényszóró használata.

Gyalogos közlekedés a Parkoló területén: Mindenki kizárólag a saját felelősségére, fokozott körültekintéssel köteles közlekedni. Gyalogos ki/bejárás a gépjármű bejáraton keresztül történik, ezért a körültekintő közlekedés még fontosabb.

Parkolás: A járművekkel a központi közlekedő úton a parkolás szigorúan TILOS! Parkolni csak és kizárólag a kijelölt parkolóhelyeken szabad. A parkoló járműveket minden esetben elgurulás ellen rögzíteni kell.

Kiskorúak tartózkodása: A parkoló területén belül kiskorú (14 év alatti) gyermekek csak szülői (felnőtt) felügyelete mellett tartózkodhatnak. A gyermekek viselkedéséért a szülők vagy kísérőik felelnek. A gyermekek iránti szülői felelősséget az üzemeltető BURSPORT Bt. nem tudja átvállalni.

Hulladékkezelés: Kérjük a szemetet a kijelölt tárolókba dobjátok! Kérjük továbbá, hogy mindig gondoljatok a következő vendégekre és az igénybe vett parkolóhelyet távozáskor tisztán hagyjátok ott.

Környezetvédelem: Kérjük, hogy kiemelten ügyeljetek a parkoló egész területén a tisztaságra, a szemetet a kijelölt tárolókba helyezzétek el és szennyezett vizet a növényekre ne öntsetek! Tilos továbbá az álló járművek motorjának szükségtelen üzemeltetése.

Áramfelvétel: Az áramfelvétel a parcelláknál kiépített áramkiépítéseknél lehetséges. Az áramfelvételnek külön díja van. Kérjük, csak akkor csatlakozz az elektromos hálózatra, ha azt előre, a foglalás folyamán kifizetted.

Megközelítés

Pontos cím: 8648. Balatonkeresztúr, Dr. Szemes József u. 9. Megközelítés: – Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca. – A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca. -Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca. Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható. 

Szervízjegy

Azon vendégeinknek, akik az éjszakát nem kívánják a lakóautó parkolóben tölteni, de szükségük van szervizelésre (WC-kazetta ürítése, szürkevíz leeresztése, vízvételezés) „szervízjegy” vásárlás fejében biztosítjuk ezt a lehetőséget. A szervízjegyet online áruházunkban megvásárolhatod.

Szürke-fekete víz leengedése

A parkolási díj magában foglalja a szürkevíz-tartály ürítésének lehetőségét, a  WC kazetta ürítési lehetőséget és vízvételi lehetőséget is. Ezen szolgáltatások igénybevétele a parkolót használó ügyfeleink számára ingyenes. A szennyvizet csak és kizárólag az arra kijelölt helyeken szabad kiüríteni, az előírásoktól eltérni SZIGORÚAN TILOS!

Biztonság, háziállat

Biztonság: Tájékoztatni szeretnénk minden kedves Vendégünket, hogy a stellplatz területe kamerával felszerelt, melynek célja a biztonság növelése.

Háziállat: Kisállat, háziállat bevihető a parkolóba, de szabadon nem és csak a tulajdonosa folyamatos felügyelete mellett, mások zavarása nélkül tartható. Kérjük a gazdákat az állatok ürülékének azonnali feltakarítására. Köszönjük! A kutyák (egyéb háziállat) a parkoló területén csak a gazdájuk kíséretében és csak pórázon közlekedhetnek A gazdák kötelessége gondoskodniuk arról, hogy a háziállatok ne zavarják a stellplatz vendégeit. A gazdák kötelesek az állattartásra vonatkozó  megfelelő higiéniai és egészségügyi szabályokat betartani. Napközben és éjszaka is a parkoló területén vadállatok is előfordulhatnak, ezért megkérjük a kisállat tulajdonosokat, hogy a kisállatokat ne hagyják magukra, valamint, hogy éjszakára semmiképpen sem hagyják a járműveken kívül a házi kedvenceiket. Az ebből eredő esetleges balesetekért, károkért az Üzemeltető felelősséget nem vállal.

Tiszta víz utántöltése

A parkolást igénybe vevők a parkolási díj megizetésén felül további ellenérték megfizetése nélkül igénybe vehetik a tiszta víz feltöltését. A víz rendkívül drága kincs. Kérjük, minden esetben takarékosan használjátok, és erre hívjátok fel mások figyelmét is. Autót, lakókocsit, kempingfelszerelést mosni a parkolóban szigorúan tilos.

Károkozás, káresemények

Károkozás: A Parkolót igénybevevő tudomásul veszi, hogy az általa a Parkolóban, annak berendezéseiben, illetve a Parkoló területén harmadik személyeknek okozott károkért – az eset körülményeitől függően – a Ptk. okozott károkért való felelősség szabályai alapján anyagi felelősséggel felel. A jelzések figyelmen kívül hagyásából eredő kárért a jármű vezetője, valamint annak üzemben tartója egyetemlegesen felel. Parkoló területén elkövetett rongálás feljelentést von maga után.

Káresemények: Az Üzemeltető a járműveket és /vagy utasaikat érő károsodások, sérelmükre elkövetett cselekményekből, a KRESZ előírásainak megszegéséből- vagy nem körültekintő-figyelmetlen vezetésből eredő károkért, harmadik személyek által okozott károkért nem vállal felelősséget. Nem vállal a Somló Stellplatz Kft felelősséget elemi- és viharkárokért (jégeső, fakidőlés, lehulló ágak), a tűz, a fertőzések, a betegségek, valamint egyéb cselekmények okozta károkért. A parkoló őrzés nélküli, ezért a parkoló teljes területén a lakóautóban/lakókocsiban és egyéb gépjárművekben bekövetkezett károkért (rongálás, lopás, stb) anyagi felelősséget az Üzemeltető nem vállal. A Parkolót igénybe vevő tudomásul veszi, hogy járműben keletkező károkért, a jármű őrzéséért, az esetleges szennyeződésekért, a Parkolóban tartózkodó harmadik személyek magatartásáért, az elhelyezett Felhasználói magántulajdonért és azok elvesztéséből eredő károkért a Somló Stellplatz Kft mint Üzemeltető a felelősségét kizárja.

Mások zavarása

Az itt tartózkodás alatt olyan tevékenység nem folytatható, amely mások pihenését zavarja. (hangoskodás, zaj). Tilos a parkolóba olyan tárgyakat vagy élőlényeket behozni, amely mások testi épségét veszélyeztetheti, mások nyaralását vagy közízlését zavarhatja. Tilos továbbá az álló járművek motorjának szükségtelen üzemeltetése, illetve éjszaka a parkoló járművek fényszóróinak indokolatlan használata. A parkoló üzemeltetője a magánszemélyek viselkedésére nem tud befolyást gyakorolni, azért felelősséggel nem tartozik.

Tűzvédelem, tűzgyújtás

Tűz jelzése: Aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, illetve arról tudomást szerez, köteles haladéktalanul bejelenteni azt a tűzoltóság felé telefonon. 

A segélyhívó telefonszáma: 112. A tűz-, illetve a kárjelzésnek tartalmaznia kell:

 • a tűzeset, a káreset pontos helyét (címét): 8648. Balatonkeresztúr, Dr. Szemes József u. 9.,
 • mi ég, milyen káreset történt, mi van veszélyben,
 • emberélet veszélyben van-e,
 • a jelző nevét, a jelzésre használt telefonszámot.

Tűzgyújtás: 

 • Tűzrakás a stellplatz felületén tilos.
 • Soha ne dobj el égő cigarettacsikket!
Balesetvédelem, egészségvédelem

Balesetvédelem: Kérjük, hogy a parkoló területén található eszközöket, berendezéseket, gépeket minden esetben rendeltetésszerűen, azokat csak saját felelősségre használjátok. Kiskorúak szintén csak felnőtt felügyelete mellett használják. (pl. gyermek játszótér, ürítőhely, ital- bor- felszerelés- snack automata).

Egészségvédelem: A parkoló fertőző betegségben szenvedő vendégeket nem fogad.

Tilos továbbá a parkolóba
 • a Házirend, illetve a Stellplatz egyéb Szabályzatai rendelkezéseinek megszegése;
 • a Parkoló normál üzemmenetének bárminemű akadályozása;
 • hulladék kijelölt gyűjtőkön kívüli elhelyezése;
 • nyílt láng használata;
 • olyan járművel való behajtás, amelyből üzemanyag, olaj vagy egyéb anyag szivárog;
 • állati erővel vontatott járművel való behajtás;
 • bármilyen típusú tűzveszélyes anyag Parkolóba történő bevitele, tárolása, akár bármely jármű alkotórészeként is, kivéve a jármű üzemanyagtartályában lévő üzemanyagot;
 • a parkolóba közegészségügyileg kockázatos szer, vegyszer, mérgek, robbanásveszélyes anyag vagy bármilyen olyan tárgy, bevitele, tárolása melynek birtoklását jogszabály tiltja;
 • egy parkoló járművel több parkolóhely elfoglalása;
Következmények, felelősség

A parkoló házirendjét megszegőktől a BURSPORT Bt. megvonhatja a tartózkodási engedélyt és őket a parkoló azonnali elhagyására szólíthatja fel. A parkoló elhagyását megtagadó vendéggel szemben hatósági intézkedés vehető igénybe.

Források

Jelen házirend elkészítéséhez forrásként felhasználtuk a Somló Stellplatz házirendjét.

Üzemeltető

A jelen Házirendben nem szabályozott kérdésekben a magyar jog az irányadó.

Műszaki probléma vagy a parkolással kapcsolatos egyéb kérdés esetén kérjük, ne habozz, fordulj bártan hozzánk: 

Üzemeltető adatai:

 • Név: BURSPORT Bt.
 • Székhely: 9400. Sopron, Kisfaludy u. 2. fszt. 3.
 • Levelezési cím: 9400. Sopron, Heimler Károly u. 9.
 • Weboldal: https://m7stellplatz.com
 • E-mail cím: m7stellplatz@gmail.com
 • Telefonszám: +36 30 337 3774

Legtöbben ezekre voltatok kíváncsiak, mielőtt foglaltatok nálunk!

Gyakori kérdések és válaszok

Szeretettel és gondoskodással várunk Balatonhoz és autópályához közeli stellplatzunkon, Balatonkeresztúron. Foglalj nálunk. Biztonságos környék (rendőrség közvetlen közelében), nyugodt pihenés. Étterem 1 percnyi sétaútra. bevásárlási lehetőség, sportpálya a közelben. A Balaton 1.000 m-re.

Hogyan találom meg az M7 Stellplatz-ot?

AZ M7stellplatz pontos címe: 8649. Balatonszentgyörgy, Dr. Szemes József u. 9.

Ez egy újépítésű, nem rég parcellázott terület, ezért az utcanevek is vadi újak. Így nem biztos, hogy a navigációs rendszerekben a fenti módon megtalálod. De ne bánkódj, könnyű megtalálni a következők szerint:
- Fonyód-Balatonfenyves-Balatonkeresztúr felől: A régi 7-es autóút 165-ös km szelvényénél a Pincekert étterem után szinte azonnal fordulj kissé balra a Petőfi Sándor utcára. Itt a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
- A 76-os út felől: A balatonszentgyörgyi körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába. Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
-Az M7-es autópálya felől: A 170-es (balatonszentgyörgyi) lejárónál kanyarodj Balatonszentgyörgy felé. Az első körforgalomnál (Lengyel zarándokok emlékhelye emlékműnél) fordulj Balatonkeresztúr felé, majd kb. 2 km-re később, az ORLEN benzinkutat elhagyva fordulj jobbra a Petőfi Sándor utcába.Innen a második utca jobbra lesz a Dr. Szemes József utca.
Az automata tolókapu a megrendelés után megküldött számkóddal nyitható.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Milyen intézmények találhatók a környéken?

A stellplatz közvetlen közelében étterem, bevásárlási lehetőség, két benzinkút, rendőrség, tűzoltóság, sportpálya és templom található. Az M7-es autópálya 3,8 km-re, a Balaton pedig 1 km-re helyezkedik el.

Fizethetek-e a helyszínen?

Nem, erre nincs lehetőség. Weboldalunkon könnyen kezelhető foglalórendszer működik, többféle online fizetési lehetőséggel. Használd ki ezek rugalmasságát.

Van-e lehetőség kedvezmények igénybevételére?

Igen, rendszerünk a 10 napnál hosszabb idejű foglalásokra 10% kedvezményt ad. Ezen kívül figyeld egyéb akcióinkat, amelyeket a közösségi médiában teszünk közzé. Ott a kuponok adta kedvezményes lehetőségeket használhatod ki.

Tudom-e lakóautómat szervizelni a stellplatzon?

Igen. Teljes közműellátottságának köszönhetően a parkolási díjba foglaltatik a vízvételi lehetőség, a szürkevíz-leeresztési hely, illyetve a WC kazetta ürítésére kiépített rész is. Áramvételi lehetőség opcionális ajánlat részét képezi. Az aktuális árakat a foglalás folyamán fogod látni.

Mi van, ha tovább szeretnék maradni?

Ebben az esetben egy új foglalást adsz le. Ilyen egyszerű...

Mi van akkor, ha több napot foglaltam, de nap közben a lakóautóval szeretnék kirándulni?

Nyugodtan tedd meg. Foglalásod érvényes marad, de azt nem tudjuk garantálni, hogy visszaérkezésed után ugyanazt a helyet foglalhatod újra el.

Szeretnél kalandozni, de nincs hozzá lakóautód?

Cseppet se búsulj, ez nem lehet akadály!
Bérelj lakóautót nálunk!

Copyright © 2024 Burcsa Annamária. All Rights Reserved.
Translation ⇒